Magyarország 2016. évi Országúti Kerékpáros Bajnoksága – eredmények

2800 X 1800 mm BANNER - szponzorfal RGB(2) Az Országos Szezonnyitó verseny után ismét Bonyhád adott otthont egy rangos kerékpárversenynek, de most először Felnőtt és Utánpótlás Országos Bajnokságnak.
Vasárnap délelőtt az ifjúságiak (U19, 125 km), haladók (U15, 50 km) és kezdők (U13, 25 km), míg délután a felnőttek (Elit és U23, 150 km), Serdülők (U17, 75 km) és a felnőtt nők (Welit, 75 km) mezőnyversenyeire került sor a Kisdorog-bonyhádvarasdi körben bonyhádi rajttal és céllal.

A 30 C fokos szeles időben mérte össze tudását a közel 200 induló. A 25 km körpályán Bonyhádvarasdot övező meredek emelkedők darabjaira szedték a mezőnyöket, amelyeket követően az élen haladókat is megkínzó hőség miatt, az utánpótlás korosztályoknál felzárkozásokra is sor került. A lüktető iram miatt a haladóknál és a serdülőknél a csapat taktikáé volt a főszerep a végelszámolásnál, a kezdőknél az ifiknél és a felnőtteknél pedig a végeredmény, inkább az erőviszonyokat tükrözte.

A kezdőknél Magyar Gergő (Győri AC), az ifi fiúknál Peák Barnabás, Ifi lányoknál Kapott Szonja, U23 Fiúknál D Kovács Dávid (mindhárom Tipográfia), Elit Férfiaknál Pelikán János (Team Amplatz- BMC) és az Elit nőknél Király Mónika (SC Michaela Fanini) az Időfutam OB után ismét diadalmaskodott.

Gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek!

ob_plakat_2016

Mellékletek